Regionale uitbreiding voor digitale drukkerij Reproduct

De digitale drukkerij Reproduct uit Gent blijft stappen voorwaarts zetten. Na een nieuwe locatie en de volledige vernieuwing van het machinepark kondigt het bedrijf nu een verregaande samenwerking aan met sectorgenoot Qua-3 uit Mortsel.

De digitale drukkerij Reproduct uit Gent blijft verrassen. Eerder berichtten we reeds over de intrek in een nieuwe locatie en de vernieuwing van het volledige printerpark. Nu pakt het bedrijf uit met een uitbreiding naar Antwerpen.

Bestuurder Didier Martens licht toe: “De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan onze interne structuur, onze organisatie en de modernisering van het machinepark. Dit alles met de duidelijke visie om groei te realiseren. Naast onze commerciële inspanningen om organisch te groeien ben ik erg verheugd om dit samenwerkingsverband te kunnen aankondigen.”

Verwelkoming Qua-3 binnen de groep
Voortaan maakt de digitale drukkerij Qua-3 uit Mortsel mee onderdeel uit van de groep. Qua-3 is reeds 25 jaar actief in de sector, opereerde oorspronkelijk vanuit Boechout en is sinds een vijftal jaar gevestigd in Mortsel op de Liersesteenweg.
Oprichters en voormalig eigenaars Bart Van Overschee en Ann Hectors verklaren: “25 jaar geleden hebben we als koppel Qua-3 opgericht en met jaarlijkse groeicijfers uitgebouwd tot wat het nu is. We voelen dat we stilaan tegen onze limieten aanbotsen en willen Qua-3 met dit nieuwe hoofdstuk alle kansen op verdere groei bieden”.

Uitwisseling expertise
De core activiteit van beide bedrijven, het digitaal bedrukken van papier, is identiek .Toch beschikt elk bedrijf over eigen expertise waarvan het volledige klantenbestand voortaan gebruik kan maken.
Reproduct beschikt over een belangrijke activiteit in het plotten van bouwplannen en technische tekeningen, Qua-3 is bijkomend actief in stickers, outdoor printwerk en signalisatie.

“Met deze samenwerking halen we niet enkel extra volume in huis, maar breiden we ook ons productgamma aanzienlijk uit. Producten, zoals bijvoorbeeld stickers, die we vroeger dienden uit te besteden kunnen we voortaan in eigen beheer produceren. Daarnaast kunnen beide bedrijven elkaar ondersteunen bij producties op piekmomenten.” zegt Didier Martens die de groep zal leiden.

Behouden van eigen identiteit
Qua-3 zal als afzonderlijke entiteit opereren binnen de groep vanuit de bestaande locatie in Mortsel. Alle vertrouwde gezichten blijven aan boord waardoor de continuïteit voor de klanten gewaarborgd blijft.