Gentse digitale drukkerijen bundelen de krachten

 


De digitale drukkerij Reproduct voegt een nieuw hoofdstuk toe aan haar groeiverhaal. Na een regionale uitbreiding vorig jaar zoekt het bedrijf het nu dichter bij huis.

De digitale drukkerij Reproduct blijft aan een stevig tempo bouwen aan de toekomst. Eind vorig jaar trad sectorgenoot Qua-3 uit Mortsel toe tot de groep. Nu verwelkomt het bedrijf stad en sectorgenoot Basic Design.

“Binnen de offset wereld is er reeds geruime tijd een consolidatiebeweging aan de gang. Bij de digitale drukkerijen zie je dit nu ook frequenter gebeuren. Om relevant te blijven is het van belang om naast het nastreven van organische groei ook de ogen en oren open te houden voor interessante overnameopportuniteiten”, licht bestuurder Didier Martens toe. “In dit kader hebben ikzelf en de oprichters van Basic Design elkaar gevonden om een win-win voor beide partijen te genereren. Namelijk een sterke uitbreiding van het productassortiment voor Reproduct en een toekomstbestendige nieuwe thuisbasis voor de klanten en medewerkers van Basic Design.”

Verbreding expertise en productgamma
Beide bedrijven hebben een gelijkaardige basis zijnde het digitaal bedrukken van papier. Daarnaast heeft Basic Design een ruime expertise opgebouwd binnen offsetdrukwerk, signalisatie en presentatiemateriaal zoals spandoeken, stickers, plaatmateriaal, … .

Didier Martens vult aan: “We willen verder evolueren naar een one-stop-shop voor onze klanten. Gezien we met deze transactie een zeer breed scala kunnen toevoegen aan ons productassortiment  zetten we een belangrijke stap in de goede richting.”

Verhuis activiteiten
De activiteiten van Basic Design zullen vanaf 28 augustus worden geïncorporeerd binnen de bestaande locatie van Reproduct op de Voskenslaan. Ook alle medewerkers maken de overstap waardoor de continuïteit voor de klanten gewaarborgd blijft.