Impressionante investeringsgolf bij Gentse digitale drukkerij

GENT – Het gezegde stilstaan is achteruitgaan nemen ze bij Reproduct wel erg letterlijk. Naast de investering in een nieuwe locatie vorig jaar werd de voorbije periode werk gemaakt van de volledige vernieuwing van het printerpark en verdere stappen gezet in de mogelijkheden tot automatisering van de printflows.

De digitale drukkerij en copyshop Reproduct kiest resoluut de kaart van de vernieuwing. Op een tijdspanne van nog geen twee jaar werd het volledige printerpark vervangen door een nieuwe generatie machines.

“In onze sector is het belangrijk om te blijven vernieuwen”, verklaart bestuurder Didier Martens. “Niet alleen om kwalitatief hoogstaande prints aan te bieden, maar ook om onze korte doorlooptijden te blijven verwezenlijken. Over het algemeen zijn bestellingen dezelfde dag klaar voor afhaling of verzending, afhankelijk van het volume en de gevraagde afwerkingen uiteraard. Om dergelijke service te kunnen aanbieden moeten we kunnen vertrouwen op een performant machinepark met voldoende capaciteit.”

Naast de vervangingsinvesteringen heeft Reproduct er eveneens voor gekozen om het machinepark uit te breiden zodat extra toepassingen aangeboden kunnen worden zoals onder andere het bedrukken van enveloppen, productie van langwerpige banners en fotoprints in groot formaat.

 

Ook investeringen in software en automatisatie

Niet allen in het machinepark, maar ook in nieuwe software om processen te automatiseren werd sterk geïnvesteerd. Dit gaat zowel om interne processen binnen het bedrijf als het maken van koppelingen met de infrastructuur van klanten. Een erg interessante oplossing voor bedrijven met grote printvolumes en/of een groot aantal verschillende printopdrachten.

“Een sterke IT-infrastructuur is een must in onze business”, zegt Didier Martens. “Deze nieuwe tools laten ons toe om de klant volledig te ontzorgen. Printopdrachten komen automatisch toe op onze servers en het printproces kan starten, zonder dat de klant een administratieve handeling zoals het maken van een bestelbon of het verzenden van bestanden hoeft uit te voeren.”

Verlagen ecologische voetafdruk

De recente investeringen dragen eveneens sterk bij aan de bedrijfsambitie om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. “We hebben onlangs de oefening gemaakt om de hele klantreis in kaart te brengen, van bestelling tot levering. Telkens wanneer we een investering doen, kijken we of deze de ecologische voetafdruk van de klantreis helpt beperken”, zegt Martens.

Dankzij deze nieuwe generatie machines slaagt het bedrijf erin het elektriciteitsverbruik te reduceren. Ook in de toekomst zal Reproduct actief blijven investeren in de vergroening van het drukproces.

bron: made in Oost-Vlaanderen